Loonfietsen

U bent hier

Loonfietsen maken deel uit van het loon van uw werknemers, net zoals bedrijfswagens.
Uw personeelslid kiest een fiets in onze toonzaal of in onze webcataloog. Voor het onderhoud en de herstellingen vertrouwt uw m/v op onze service.

Loonfietsen: de aantrekkelijke verloning

Grote voordeel? Loonfietsen zijn hebben een paar onmiskenbare voordelen.

 • Fiscaal interessant: als HR-Manager gaat u natuurlijk op zoek naar een aantrekkelijke verloning die voor iedereen voordelen oplevert. Moedigt u fietsgebruik aan voor woon-werkverkeer? Dan mag u de kosten voor 120% aftrekken. Zelfs die nieuwe fietsenstalling. En uw werknemer krijgt er nog een fietsvergoeding bovenop.
 • Bereikbaarheid: als bedrijf blijft u graag bereikbaar. Niet altijd evident met de almaar groeiende files en drukkere ochtend- en avondspits. En dan zwijgen we nog over de parkeermogelijkheden in de stad.
 • Duurzaamheid: verantwoord ondernemen hoeft geen loze term te blijven. U vervult met uw bedrijf een voortrekkersrol door uw werknemers op de fiets te krijgen. Al dat fietsen maakt uw werknemers ook nog eens fitter dan ooit.
 • Milieuvriendelijk: elke fiets op de weg betekent weer een auto minder in het verkeer. U helpt als bedrijf duurzame mobiliteit te creëren. En dat doet uw imago als onderneming alleen maar goed. U krijgt er zelfs een extra troef bij als u vacatures uitschrijft.

Loonfietsen Velobility?

Waarom Velobility? U krijgt een complete service voor een competitieve prijs dankzij onze jarenlange ervaring met bedrijfsfietsen. Meer redenen?

 • Ruime keuze uit alle type fietsen & A-merken
 • Rechtstreekse communicatie tussen fietser en Velobility
 • Ervaren fietstechniekers
 • Snelle opvolging onderhoud en herstelling
 • Ook fiets-gerelateerde producten (bijv. verzekeringen, pechverhelping)

Flexibele samenstelling van uw fietsproject

Bij Velobility bieden we een flexibele samenstelling van uw fietsproject. 
Deze samenstelling wordt op bedrijfsniveau vastgelegd.

De fietsen

Kwaliteitsfietsen van A-merken, dat zijn fietsen van grote en bekende merken. Dankzij onze jarenlange ervaring bouwden we goede relaties op met fietsfabrikanten in binnen- en buitenland.

Voordelen?

 • Up to date: recente modellen voor loon- en pendelfietsen.

 • Ruim gamma: fietsen voor elke fietser, van vouwfietsen over sportieve pendelfietsen tot de nieuwste generatie speed pedelec's.

Onderhoud en herstel

Een goed onderhouden fiets rijdt comfortabeler en veiliger. Onderhoud en herstel zijn dan ook een must. Dat gebeurt op locatie, bij een lokale fietsenhandel of in ons atelier.

Op locatie
Wij komen langs voor een onderhoud, zodat alles weer gesmeerd loopt. U herkent ons aan onze mobiele werkplaats, een lichte vrachtwagen omgebouwd tot fietsatelier. 
Ons team bestaat uit ervaren fietstechniekers die de knepen van het vak kennen.

In ons atelier
We beschikken over een ruim en goed uitgerust atelier. Als het nodig is. Want meestal krijgt u onze mobiele hersteldienst op bezoek.

Bij de lokale fietsenzaak
Je kan voor kleine herstellingen naar een fietsenzaak bij u in de buurt of onderweg tijdens het woonwerkverkeer.  Of op vakantie.  Handig toch?

Extra Diensten

Diefstalverzekering:
Fiets gestolen? Doe aangifte bij de politie en bezorg ons het proces-verbaal. Wij zorgen voor de verdere afhandeling van uw dossier en leveren u op korte termijn een nieuwe fiets.

Omniumverzekering:
Schade door een ongeval, fiets gevallen of beschadigd door vandalisme? U betaalt een kleine franchise, maar uw fiets wordt wél meteen hersteld. Totaal verlies? Dan krijgt u een nieuw exemplaar. Nog zo makkelijk.

Pechverhelping:
Fietspanne onderweg? Dan belt u de alarmcentrale van de VAB, onze partner voor herstellingen ter plaatse (bijv. lekke band). Ook handig om gewoon weer thuis op het werk te geraken met uw kapotte fiets. 24/7.

Deze service kan optioneel toegevoegd worden aan het pakket.  Op bedrijfsniveau voor elke werknemer of elke werknemer voor zich.

Financiële tranparantie

Als bedrijf waakt u over uw budget, zodat de jaarrekening klopt. Uw werknemers weten graag op welke service ze (nog) recht hebben op elk moment van het jaar. Onze formules?

Uw werknemer krijgt een vooraf bepaald fietsbudget voor het jaarlijks onderhoud, herstellingen of de aankoop van fiestaccessoires (helm, extra slot,...).

Geen verrassingen, volledige transparantie.

Intranet gebruikersportaal

Dringende herstelling aanvragen? Dat gebeurt via onze webtool. Elke gebruiker krijgt een account waarmee hij of zij inlogt op ons online platform.

Communicatie verloopt snel en overzichtelijk, zonder workload voor het bedrijf.

Enkele mogelijkheden …

 • Fiets uitkiezen

 • Afspraken maken voor fietsonderhoud

 • Aanvraag herstelling

 • Nalezen van de fietspolicy

 • Nalezen van de verzekeringspolis

 • Info over fietsproject, fietstips, …

 • Consultereren fietsgegevens, stand onderhoudsbudget,...

Bedrijfsfietsen van Velobility

Uw partner voor bedrijfsfietsen?  Wij geven u graag meer uitleg over de mogelijkheden en beantwoorden al uw vragen.

Meer weten over onze oplossingen en voorwaarden?

Praten over loonfietsen? 

 

De fietscatalogus

Bekijk ons breed gamma in onze catalogus. We houden ons overzicht up to date.

Vragen? Neem dan zeker contact met ons op .